Izdvajamo

 

Sinoć u prelijepoj džamiji u džematu Ćela održana je centralna svečanost Medžlisa islamske zajednice Prijedor u susret Ramazanu "Večer Kur'ana".
Ovo je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u ovom džematu.
Na samom početku Imam džemata Ćela Nudzeim- ef. Šišić je poselamio prisutne, a poslije toga i glavni Imam Medzlisa IZ Prijedor Benjamin ef.Hodžić je izrazio zahvalnost i svima čestitao nadolazeći mubarek mjesec Ramazan, da ga u miru,rahatluku i zdravlju čisti od grijeha ispostimo i svi skupa sa svojim porodicama dočekamo Bajram.

Zaista smo večeras uživali slušajući odlomke iz Kur'ana koje su učili naši gosti hafizi iz Makedonije i hfz.Semir-ef. Bušatlić i hfz. Muharem-ef. Šeperović iz Kozarca, te prelijepe ilahije od strane naših imama Amir-ef. Mulalić i Arnes-ef. Mehanović, a na samom kraju obratio nam se naš večerašnji gost predavač hfz.Amir-ef. Mahić koji je lijepim vaz nasihatom nadahnuo naša srca o Kur'anu i Ramazanu. Hvala našem Jusuf Ali Ramiju koji je svoje obećanje ispunio.
Zahvaljujemo se džematskom odboru džemata Ćela i svima koji su na bilo koji način podržali ovu tradicionalnu manifestaciju.

FB:Medzlis Islamske zajednice Prijedor

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...