Izdvajamo

 

Sinoć u prelijepoj džamiji u džematu Ćela održana je centralna svečanost Medžlisa islamske zajednice Prijedor u susret Ramazanu "Večer Kur'ana".
Ovo je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u ovom džematu.
Na samom početku Imam džemata Ćela Nudzeim- ef. Šišić je poselamio prisutne, a poslije toga i glavni Imam Medzlisa IZ Prijedor Benjamin ef.Hodžić je izrazio zahvalnost i svima čestitao nadolazeći mubarek mjesec Ramazan, da ga u miru,rahatluku i zdravlju čisti od grijeha ispostimo i svi skupa sa svojim porodicama dočekamo Bajram.

Zaista smo večeras uživali slušajući odlomke iz Kur'ana koje su učili naši gosti hafizi iz Makedonije i hfz.Semir-ef. Bušatlić i hfz. Muharem-ef. Šeperović iz Kozarca, te prelijepe ilahije od strane naših imama Amir-ef. Mulalić i Arnes-ef. Mehanović, a na samom kraju obratio nam se naš večerašnji gost predavač hfz.Amir-ef. Mahić koji je lijepim vaz nasihatom nadahnuo naša srca o Kur'anu i Ramazanu. Hvala našem Jusuf Ali Ramiju koji je svoje obećanje ispunio.
Zahvaljujemo se džematskom odboru džemata Ćela i svima koji su na bilo koji način podržali ovu tradicionalnu manifestaciju.

FB:Medzlis Islamske zajednice Prijedor

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić