Izdvajamo

 

Održano predavanje za žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac•
U nedjelju 26. maja 2024.godine u Šehidskoj džamiji u Kamičanima održano je predavanje za članice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac.

Predavanje je održala muallima Munira Hrnić.
Na samom početku prisutne je poselamio glavni imam Medžlisa IZ Kozarac, hfz. Amir-ef. Mahić koji je čestitao članicama Odjela za brak i porodicu na svim aktivnostima koje realizuju na području našeg Medžlisa, te je potom uručio poklon muallimi Muniri Hrnić, za nesebičan doprinos u radu Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac u proteklom periodu.

Potom je prisutne poselamila koordinatorica Medžlisa IZ Kozarac, Refija Arifagić koja se zahvalila majkama i sestrama koje su pred dušu naših šehida poklonile hatmu.
U svom predavanju muallima Munira Hrnić je poseban akcenat stavila na značaj porodice, da je žena stub i oslonac porodice i da bez zdrave porodice nema ni zdravog društva.

Naše druženje je završeno učenjem kratkih sura i hatme-dove pred duše naših šehida, te učenjem ilahija i kasida uz kahvu i slatko koje su priremile vrijedne članice Odjela za brak i porodicu.
Molimo Allaha dž.š., da se smiluje našim šehidima, a porodicama naših šehida podari sabura, te da nagradi sve one koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog našeg zajedničkog predavanja i druženja.
Amin!

Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.