Izdvajamo

 

Ljekar specijalista P.S. prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović” optužen je zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći ženi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva tog grada.

Kako je navedeno on se tereti da je učinio propuste u medicinskom tretmanu usljed čega je žena i preminula.

“P.S. je 25. avgusta 2019. godine, kao dežurni ljekar u bolnici ‘Dr Mladen Stojanović’ Prijedor, učinio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu oštećene J.D. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi. On nije obavio dijagnostičke pretrage u vidu CT snimanja glave i mozga, te RTG i CT snimanje grudnog koša čime bi se vidjeli prelomi kostiju, glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje, te masivni prelomi rebara i ključne kosti, kao i nagnječina pluća”, stoji u optužnici.

U optužnici se dalje navodi da je pacijentkinja upućena na Odjeljenje psihijatrije gdje joj se zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog liječenja stanje pogoršalo, a 26. avgusta 2019. u 23.30 časova je umrla.

Kako je navedeno, za ovo krivično djelo je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

izvor: atvbl.rs

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.