Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 04.03.2023. godine prijavljeno je da je na nekategorisanom putu u mjestu Jošik opština Kozarska Dubica došlo do slijetanja mopeda i da je smrtno stradalo jedno lice.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je sinoć u večernjim časovima na nekategorisanom putu u mjestu Jošik došlo do slijetanja mopeda kojim je upravljao R.D. iz Kozarske Dubice koji je tom prilikom smrtno stradao.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).