Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 04.03.2023. godine prijavljeno je da je na nekategorisanom putu u mjestu Jošik opština Kozarska Dubica došlo do slijetanja mopeda i da je smrtno stradalo jedno lice.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je sinoć u večernjim časovima na nekategorisanom putu u mjestu Jošik došlo do slijetanja mopeda kojim je upravljao R.D. iz Kozarske Dubice koji je tom prilikom smrtno stradao.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać