Izdvajamo

 

Glavni imam posjetio Osnovnu školu "Kozarac"
Povodom Dana škole i imenovanja nove direktorice OŠ "Kozarac" glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac, hafiz Amir-ef. Mahić, boravio je u službenoj posjeti ovoj obrazovnoj instituciji.
Glavnoga imama je ugostila i s njime razgovarala novoimenovana direktorica, gđa Edita Velić.
Glavni imam je iskoristio priliku da školi, uposlenicima i učenicima čestita Dan škole i da pohvali realizirane edukativne, kulturne i sportske aktivnosti tim povodom, te da novoj direktorici škole čestita izbor i imenovanje na direktorsku poziciju i zaželi joj uspješan rad za opću korist široj zajednici.
Predstavnici obje institucije izrazili su želju i spremnost za nastavak odlične međusobne saradnje kakva je i u proteklom vremenu bila, te su razgovarali i o realizaciji budućih zajedničkih projekata.

MIZKozarac

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.