Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 18.03.2023. godine u 19,13 časova prijavljeno je da je u Novom Gradu u mjestu Svodna, na privatnoj zemljišnoj parceli, lokalitet „Brezici“, vlasništvo D.L. iz Novog Grada, u ostacima požara pronađeno beživotno tijelo lica D.L.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta, prikupljenim obavještenjima, te drugim mjerama i radnjama koje su preduzete u cilju utvrđivanja okolnosti prijavljenog događaja, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postajanje elemenata krivičnog djela.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je naložio vršenje obdukcije nastradalog lica D.L, a koja će biti izvršena dana 20.03.2023. godine u Javnoj zdravstvenoj ustani „Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom paljenja vatre na otvorenom prostoru, da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava širenja požara.

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović