Izdvajamo

 

Denijal Mujkanović iz Kozarac, počeo proizvodnju organskog gnojiva od peletirane ovčje vune.
Odlučio se da ide u avanturu, da se bavi proizvodnjom organskog gnojiva. Organsko gnojivo od peletirane ovčje vune je revolucionirani proizvod. Naziv njegovog proizvoda je "ŠTABAA" organsko gnojivo od peletirane ovčje vune.

ŠTABAA organsko gnojivo od peletirane ovčje vune, predstavlja usitnjenu i komprimiranu ovčiju vunu bez ikakvi dodataka. Riječ je o ekološkom gnojivu koje prirodno sadrži sve makro i mikro nutrijente potrebne za uzgoj zdravog cvijeća, a blagotvorno djeluje na tlo i sve bilje.

Ekološko gnojivo koje prirodno sadrži sve makro i mikro nutrijente potrebne za uzgoj zdravog cvijeća, a blagotvorno djeluje na tlo i sve bilje. Naručite svoju zalihu ŠTABAA gnojiva na bazi vune već danas i otkrijte tajnu uspješnog, ekološki prihvatljivog vrta! Budite zeleni, idite organski – budućnost baštovanstva

ŠTABAA gnojivo – od peletirane ovčije vune testirano je na Federalnom zavodu za agropedologiju (AGROPEDOLOGICAL INSTITUTE OF FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA) – u Sarajevu sa sljedećim rezultatima: sadržaj vlage; pH- vrijednost; sadržaj organske tvari; pepela, nitrogena (N), fosfora u pristupačnom obliku, (P2O5) , Kalija u pristupačnom obliku, kao i kalcija, magnezija, željeza, olova, bakra, cinka i druge mikro-nutrijente. Sve analize su odrađene u skladu sa zakonom o poljeprivrednom zemljištu i Pravilnikom o utvrđivanju dozvoljenih količina štetnih i opasnih materija. U skladu sa normom ŠTABAA je razvrstano u organska gnojiva.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."