Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor sprovode akciju kodnog naziva „Roma“ koja je usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.

U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Prijedora i jedan pretres u Banja Luci, a slobode je lišeno 14 lica.

U dosadašnjim aktivnostima pronađeno je i oduzeto oko 1.180 grama opojne droge kokain i oko 3 kilograma opojne droge marihuana, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana gdje je pronađena veća količina stabljika u saksijama i više vakumiranih pakovanja opojne droge marihuana namijenjene za dalju prodaju.

Pronađena je i određena količina naoružanja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Pretresi su izvršeni uz podršku jedinica Žandarmerije, konjica i službeni psi i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.