Izdvajamo

U posljednjem vremenskom periodu započele su i aktivnosti i rad ovog udruženja, pošto je ovo period u kome je malo aktivnosti koje se mogu obavljati u poljima.
Na sastanku udruženja održanog u nedjelju 16.11.2014 god na kojem su prisustvovali mnogi članovi ovog udruženja, održana je uvodna riječ i dogovor oko aktivnostima za slijedeči vremenski period.
Članovi udruženja su upoznati sa trenutnom situacijom oko stanja poljoprivrede u cijeloj zemlji kao i problemima u ovoj oblasti, te aktivnostima koje poduzimaju udruženja mljekara oko graničnih prelaza i problematici koja se direktno odnosi i na naše članove.
Zatim je dogovoreno da grupa poljoprivrednika iz Kozarca krene u ponedjeljak 17.11. sa svojim traktorima u pravcu Bosanske Gradiške u ispomoć poljoprivrednicima koji su tamo.
Tako je u ponedjeljak krenula grupa poljoprivrednika sa četiri traktora u pravcu Bosanske Gradiške. U koloni su bili
1.    Melkić Islam – Kićo
2.    Kahrimanović Zilhad
3.    Mahmuljin Ekrem
4.    Hadžić Amir

 

Ova aktivnost našeg udruženja pozitivno je ocijenjena od strane organizatora i trajala je samo jedan dan tj ovi traktori su se iz Gradiške vratili isti dan.
U utorak 18.11.2014 god delegacija ovog udruženja je bila cijeli dan na terminalu u Gradišci, a u ovoj delegaciji su bili
1.     Jasmin Dergić
2.    Edin Bešić
3.    Edin Mujkanović
Aktivnosti na ovom pitanju su nastavljene i u četvrtak kada je delegacija ovog udruženja ponovno bila na terminalu da svojim prisustvom podrži aktivnosti, te nam je ukazana čast da predstavnik našeg udruženja ( mr Mesud Trnjanin) prisustvuje i sastanku Upravnog odbora svih udruženja.
U ovoj delegaciji bili su
1.    Amir Hadžić
2.    Bajro Šahbaz
3.    Melkić Islam – Kićo
4.    Mesud Trnjanin
Sve daljnje aktivnosti i rad ovog udruženja  će biti dogovorene na sljedećem sastanku UPP ..AGRARIJA,, Kozarac

 

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović