Izdvajamo

 

Na inicijativu Policijske uprave Prijedor danas je u prostorijama Policijske uprave održan sastanak sa predstavnicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa područja grada Prijedora na temu planiranih predstojećih maturskih proslava.

Na sastanku su definisane obaveze i nadležnosti ovih subjekata kako bi završetak školske godine i proslave za maturante protekli bezbjedno za sve učesnike. Organizatorima maturskih proslava ukazano je na zakonsku obavezu prijavljivanja svih javnih skupova, maturskih proslava i defilea.

Policijski službenici će uz pojačano prisustvo u blizini obrazovnih ustanova pojačati kontrolu učesnika u saobraćaju, posebno mladih vozača. Preduzeće se niz mjera kako bi ove manifestacije protekle bezbjedno, a jedna od njih je i kontrola rada ugostiteljskih objekata sa ciljem sprečavanja prekršaja iz oblasti javnog reda. Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu poštovanja zakonskih odredbi u pogledu zabrane točenja alkohola maloljetnim licima.

U narednom periodu preduzeće se sve potrebne mjere i radnje kako bi se očuvalo stanje bezbjednosti i maturske proslave protekle bez neželjenih posljedica.

PU Prijedor

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.