Izdvajamo

Adnan Kenjar je covjek koji je prije nekoliko godina imao nesrecu i pao sa krova kuce na kojoj je radio da bi prehranio svoju porodicu,poslije toga dogadjaja je zavrsio u kolicima,obje noge su mu paralizovane! Nakon toga je saznao da mu bubrezi nerade i morao je na dijalizu na kojoj je i danas! Nakon nekoliko godina mu je njegov brat ponudio bubreg,a da bi se to sve sprovelo u djelo potrebne je mnogo pregleda i naravno puno novca za transplantaciju,ako se nevaram €40.000. Adnan je vec skupio odredjenu svotu zahvaljuci dobrim ljudima kojima se zahvaljujem u Adnanovo ime! Moji prijatelj Samira,Zijo i Sera su se odazvali da pomognu Adnanu a ja sam odlucio da to sve propratim uz organizaciju humanitarne veceri i ovom prilikom pozivam sve moje prijatelje,poznanike,i sve ljude dobre volje da dodju i na taj nacin pomognu nasem Adnanu. Hvala!

Ćamil Dergić

 

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ