Izdvajamo

Poštovani gradjani grada Prijedora, Bosanci i Hercegovci, ljudi dobre volje, majke i očevi ubijene djece grada Prijedora da vas još jednom izvjestim o svim dešavanjima oko izgradnje spomenika ubijenoj i nestaloj djeci grada Prijedora 1992-1995 godine.

Prodje još jedna sjednica Skupštine grada Prijedora,i još jednom ubiše našu djecu koju su ubili 1992. godine, jer na dnevnom redu se ne nadje peticija gradjana grada Prijedora i zahtjev za izgradnju spomenika ubijenoj i nestaloj djeci grada Prijedora.

Obratio sam se do sada osim predsjedniku Skupštine grada Prijedora Jakupoviću i gradonačelniku grada Prijedora Paviću i slijedećim: Helsinškom odboru za ljudska prava, Ombudsmenu za ljudska prava, Transparency Internationalu, Podpredsjedniku Narodne Skupštine RS Bratiću, Podpredsjedniku RS Salkiću i Predssjedniku RS Dodiku koji nas naravno nije primio.
Od navedenih institucija smo dobili podršku osim gospode Pavića, Jakupovića i Dodika, koji su se čudili ponašanju istih i tražili objašnjenje od istih, koji su naravno dostavili lažna tumačenja, kako su nudili odredjena riješenja i kako će se to u februarau naći na Skupštinskom zasjedanju i uvrstiti u plan rada Skupštine za 2016 godinu što se naravno nije desilo, na što sam uložio prigovor i još nisam dobio odgovor.

Ubijaju nam i mrtvu djecu. Zašto, zato što gospodin Jakupović nema vremena i nesmije da se pozabavi ovim pitanjem jer mu je preče da obezbjedi glasove za naredni mandat na lokalnim izborima sebi i svojim istomišljenicima i sljedbenicima i 16 mjeseci ubija našu mrtvu djecu a mi isčekujemo da će on ispuniti svoja obećanja i održati riječ.
Gospodin Pavić ne želi i ne dozvoljava da se isti izgradi iz svojih nama i vama poznatih razloga i stavi na dnevni red Skupštine.Tako da nam je još preostalo jedino da to pravo potražimo putem suda a za to nam je potrebno da obezbjedimo dobrog pravnika koji će tužbu sačiniti i zastupati nas na sudu.

Ovom prilikom pozivam sve pravnike koji imaju licencu da nas mogu zastupati na sudu a voljni su učestvovati u riješavanju pitanja izgradnje spomenika da mi se jave kako bi se dogovorili na majl Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefon 065-681-066.
Hvala vam na podršci i razumijevanju.

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović