Izdvajamo

Udruženje Prijedorčanki

Muharema Suljanovića 52, Prijedor
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
tel/fax: 052215635

Broj:01-16/2016
Dana:05.04.2016.

O  G  L  A  S

Udruženje Prijedorčanki "Izvor" želi proširiti svoj tim, te zato tražimo saradnika\icu koju bismo angažirali na projektima koje trenutno provodimo.

Potrebna nam je mlađa osoba koja posjeduje interes za područjem kojim se bavimo, a poželjno bi bilo znanje\obrazovanje iz slijedećih sektora: pravo, psihologija, ekonomija, informatika, iako to nije glavni preduslov.

Nije nam bitno da li imate radno iskustvo, bitno nam je samo da ste spremni da učite i da date sve od sebe. Također nam je bitno da ste otvoreni, fleksibilni, organizirani i poštujete zadane rokove. Pored toga što je plaćena, ova pozicija vam omogućava odlazak na veliki broj radionica i edukacija, kao i putovanja po našoj zemlji i regionu.

Ukoliko ste zainteresirani pišite nam na e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili proslijedite dalje kako bismo što prije pronašli dobru/og saradnicu/ka.

Udruženje Prijedorčanki  "Izvor" Prijedor

 

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović