Izdvajamo

 

Vahida Bešlagić je četiri puta ranjena u ratu i četiri puta operasana u miru. Treba joj 10 hiljada eura da bi obavila novi ciklus kemoterapija.

 

“ Prikupila sam 2.050 eura, tako da mi treba još osam hiljada da mogu na drugi ciklus kemoterapije. Pošteno sam se borila za svoju BiH i ponosna sam što sam branila državu. Cijeli život sam pomagala drugima i halal bilo. Sad sam pala da tražim i to je teško. Kad nekog moram nešto zamoliti, ja ne mogu spavati i gledam kako ću mu reći”.

Poštovani prijatelji, ova priča tjera suze ali je najbitnije da što prije prikupimo novac za Vahidinu operaciju. Ne smijemo dozvoliti da heroina idalje boluje. Pogledajte video i biće vam jasno koje Vahida Bešlagić.

 

Kontakt broj : 061 834 494 Vahida

Senudin Safić/mojprijedor.com

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović