Izdvajamo

 

Projekat „Asfaltiranje i ograđivanje dječijeg igrališta u MZ Rizvanovići“ odobrila je Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH. Vrijednost navedenih radova iznosila je cca 32.000,KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH finansiralo cca 26.700,00KM, a grad Prijedor cca 5.300,00KM.

Ciljevi projekta su obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece mjesne zajednice Rizvaniovići , kao i susjednih naselja, stvaranje adekvatnih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja područne osnovne škole koja se nalazi uz navedeno igralište, te unaprediti uslove za opstanak mlađe populacije ( porodica sa djecom).

Ovo je jedan u nizu zajedničkih projekata koje su uspješno realizovali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Grada Prijedora, zajedničkim sufinansiranjem ( Regionalni stambeni program sa 6 podkomponenti, elektrifikacija povratničkih naselja i sl).

 Prijedor24.com

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."