Izdvajamo

 

Projekat „Asfaltiranje i ograđivanje dječijeg igrališta u MZ Rizvanovići“ odobrila je Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH. Vrijednost navedenih radova iznosila je cca 32.000,KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH finansiralo cca 26.700,00KM, a grad Prijedor cca 5.300,00KM.

Ciljevi projekta su obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece mjesne zajednice Rizvaniovići , kao i susjednih naselja, stvaranje adekvatnih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja područne osnovne škole koja se nalazi uz navedeno igralište, te unaprediti uslove za opstanak mlađe populacije ( porodica sa djecom).

Ovo je jedan u nizu zajedničkih projekata koje su uspješno realizovali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Grada Prijedora, zajedničkim sufinansiranjem ( Regionalni stambeni program sa 6 podkomponenti, elektrifikacija povratničkih naselja i sl).

 Prijedor24.com

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.