Izdvajamo

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

Uzvišeni Allah je svojom voljom odredio dva bajrama za   dva muslimanska blagdana. Dočekujući ih, muslimani se širom svijeta neizmjerno raduju i vesele. Posebnosti ovog bajrama su u kurbanu i hadždžu.

Oni koji su se odlučili na životnu žrtvu dočekuju ga u ihramima na najodabranijim mjestima ovoga svijeta dok se oni koji su ostali kod svojih kuća Allahu približuju žrtvujući kurbane ako im mogućnosti dozvoljavaju.

Pored toga ovi dani su okićeni tekbirima koji su često na usnama onih koji se svome Gospodaru zahvaljuju i Njegovo ime veličaju. Svim navedenim muslimani se i jedni drugima približuju i svoje bratstvo dodatno učvršćuju.


Znajući sve navedeno radost se još više u srcima našim povećava i ljubav spram našom vjerom pojačava. Stoga, ovo radosno vrijeme koristimo da svim našim džematlijama čestitamo nastupajuće bajramske mubarek dane uz dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da nam svima blagostanje poveća, a svo zlo od nas otkloni i od svake zlobe nas sačuva.

Posebice našeg Gospodara molimo da svima onima koji se nalaze u nekoj od ovosvjetskih tegoba podari izlaz iz nedaća u kojim se nalaze.

Neka Vam je svima BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Amir ef. Mahić

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...