Izdvajamo

 

Nacionalni park Kozara učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma Sarajevo Destination Festival.

Sajam se održava od 25. do 27. aprila u Skenderiji.

Sarajevo Destination Festival je mjesto okupljanja subjekata iz turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta.

Izlagački štand posjetili su Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder, Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i Nermin Nikšić premijer Federacije BiH.

Direktor Nacionalnog parka Kozara Božidar Nikoletić izrazio je zadovoljstvo učešćem na sajmu i prilikom da NP Kozara predstavi svoju turističku ponudu i sadržaje, a naročito one vezane za avanturističke aktivnosti koje su sve popularnije.

Nacionalni park Kozara na sajmu učestvuje zajedno sa 4 destinacije iz BiH koje su u procesu Green Destination sertifikacije.

Učešće na sajmu je omogućio GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

NP Kozara

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać