Izdvajamo

 

Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac organizuje 3. "DANE KOZARAČKOG KAMENA". Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, građane Kozarca da nam se pridruže u ovom našem tradicionalnom pohodu koji če se održati 08.06.2024.godine.
Okupljanje planinara je 08.06.2024. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati na Trgu Bosne i Hercegovine kod spomenika. Staza je lagana i prilagođena svim uzrastima dužine oko 7 km te ide kroz Kozarac i zaseok Bešići (asfaltni dio oko 2,5 km). Nakon toga staza vodi prema Huremovcu, te se vraća do Kadijinih voda i dalje do na Kozarački kamen. Na Kozaračkom kamenu kraće zadržavanje za odmor i fotografisanje a nakon toga silazak do planinarskog doma 7 Runolista. Kod doma će biti priređen ručak za sve učesnike te dodjela zahvalnica.
Za društva i planinare koji žele ostati na konaku u našem planinarskom domu potrebno je da se predstavnici društava najave kod predsjednika PK Kozarački kamen ( 065/640-596 ) u cilju rezervacije nočenja.
Prijave društava za naš pohod izvršiti do četvrtka 06.06.2024. godine sa brojnim stanjem učesnika. Prijave obaviti na br.telefona predsjednika ili porukom na našu Fsb grupu kluba.

DOBRO NAM DOŠLI!

UPRAVA KLUBA

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba