Izdvajamo

 

Tradicionalni svečani bajramski koncert "Bajram u Banja Luci - radost u srcu i duši" bit će održan 18. juna u Banskom dvoru u Banjoj Luci, s početkom u 20.00 sati, a pod pokroviteljstvom muftije banjalučkog Ismail-ef. Smajlovića.

Organizatori ovog koncerta su Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini - Medžlis Islamske zajednice Banja Luka, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" u Bosni i Hercegovini i Udruženje Bosanski kulturni centar iz Prijedora.

U programu će nastupiti mješoviti horovi Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Brčko i Bosanskog kulturnog centra Prijedor. Specijalni gosti će biti hafiz Aziz Alili i Muhidin Šarić.

Na događaju se očekuje prisustvo velikog broja vjernika sa područja Muftijstva banjalučkog, kao i vjerskih velikodostojnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te predstavnika društvenog života iz Banje Luke i šire regije, kao i entitetskih i državnih vlasti.

fb: Bosanski kulturni centar u Prijedoru

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."