Izdvajamo

 

U srijedu, 21.12.2022. godine u Sanskom Mostu je održano polaganje za članove karate kluba “ Hurije” koji treniraju u Kozarcu.
Svi kandidati koji su pristupili polaganju uspješno su položili za narandžasti pojas.
Zahvaljujemo se našim trenerima Kemalu
Hodžiću-Hepi i Sulejmanu Melkiću na uloženom trudu, a našim članovima čestitamo na uspjehu.
Posebno se zahvaljujemo MIZ Kozarac, Mreži mladih MIZ Kozarac i HO Kozarac koji ulažu mnogo truda da ovaj hairli projekat opstane u našem Kozarcu.
Molimo Allaha dž.š., da nam podari sreće i uspjeha u daljnjem radu.

FB MIZ Kozarac

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.