Izdvajamo

 

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Bratstvo Kozarac održana redovna godišnja skupština.

Prva tačka dnevnog reda je bila izbor novog predsjednika skupštine FK Bratstvo Kozarac: jednoglasnom odlukom, javnim glasanjem svih prisutnih članova skupštine, imenovan je novi predsjednik skupštine FK Bratstvo Kozarac - Amel Suljić.

Druga tačka dnevnog reda se odnosila na godišnji izvještaj o radu kluba, kao i finansijski izvještaj za proteklu godinu, kojeg je predstavio predsjenik FK Bratstvo Kozarac - Zijad Kusuran. Kompletne finansijske izvještaje možete pogledati u prilogu. Kusuran je istakao da je ova polusezona odigrana ispod očekivanom niovoa - te istakao ciljeve za naradnu polusezonu, a to je pozicija kluba u gornjem dijelu tabele Regionalne lige RS-a - Zapad.

Treća tačka dnevnog reda je sadržavala finansijski izvještaj o proširenju i renoviranju stadiona u periodu 2020 - 2022 godina, kojeg je predstavio Vahid Garibović (izvještaj možete u cjelosti pročitati u prilogu).

Na kraju sjednice, predstavljen je i novi trener seniorske ekipe FK Bratstvo Kozarac: Eldin Turkanović, koji se predstavio skupštini, iznijevši svoje ciljeve za proljetni dio sezone - a to je naporan rad na postizanju što boljih rezultata u nastavku prvenstva i pokušaj povratka u gornji dio tabele.

 

 

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović