Izdvajamo

 

Teodora Simović , atletičarka Atletskog kluba " Novi Pazar" iz istoimenog grada u kategoriji seniorki i kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo kod seniora pobjednici su 62. Međunarodne ulične trke " Prijedor 2023".

" Pre nekoliko dana sam došla sa priprema reprezentacije Srbije i ovo mi je bila prva kontrolna trka pred dalja takmičenja. S obzirom na kišu i klizavu stazu srećna sam što sam osvojila pobjedu i dokazala da sam u dobroj formi i da je ovo početak za dobre rezultate za koje se spremam", rekla je Simovićeva.
Ona je zahvalila organizatoru na tradicionalnoj dobroj trci u Prijedoru, a svoju pobjedu je , kao sportista i prosvjetni radnik, posvetila svim nedavno stradalim žrtvama u Srbiji.

" Iskreno se nadam da se to više nikada na Balkanu neće desiti", rekla je Simovićeva.
Kenijac Kimajo je ostvario drugu pobjedu u Prijedoru u trci za koju je rekao da je bila veoma kvalitetna.
" Zahvalan sam ogranizatoru na pozivu, bila je sjajna atmosfera, malo klizava staza zbog kiše, ali sam uspio da pobijedim kao i prije šest godina", rekao je Kimajo.

Bila je ovo jedna od masovnijih trka na ulicama Prijedora, koja je okupila oko 500 učenika , te atletičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije , Mađarske, Rusije , Federacije BiH i Republike Srpske.
Promoter ovogodišnje trke LJubiša Đokić, koji je bio pobjednik ulične trke u Prijedoru 1994.godine zahvalio se organizatorima što njeguju ovu trku godinama i da vjeruje da će ona trajati bar toliko, koliko do sada.

" Zahvalio sam se na pozivu koji je došao od mojih kolega atletičara i ljutih protivnika na stazi i uvijek ću se rado odazvati da dođem i podržim ovu manifestaciju", rekao je Đokić.
Organizator 62. Međunarodne ulične trke "Prijedor 2023" bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor.
"Ovo je bio velika trka i veliki dan za grad Prijedor, a ovo je jedna od manifestacija po kojima je grad poznat i sve je proteklo kako smo planirali, osim vremena ", rekao je predsjednik Društva Veljko Janjetović

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević je izjavio da je ova trka jedan od najvećih simbola i brendova Prijedora.
" Osim što promovišemo sport , promovišemo i zdrav život , a to je ono što nam u ovom trenutku najviše treba", izjavio je Kovačević.
Trke su održane povodom Dana grada, 16. maja. Pokrovitelj je bio Grad Prijedor, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.
U nastavku programa obilježavanja praznika grada večeras se u prijedorskom pozorištu , u organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije održava muzičko-poetski program pod nazivom " S Jesenjinom u srcu".

prijedorgrad.org

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...