Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju opojne droge, izvršili su pretres stambenog objekta u Prijedoru koje koristi lice F.A. kom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, oružje i municija.

Pretresom koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru u objektu kuće koji koristi F.A. pronađeno je i oduzeto oko 15 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 353 sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, puška M48 i 31 puščani metak kalibra 7,9mm.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta protiv F.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...