Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju opojne droge, izvršili su pretres stambenog objekta u Prijedoru koje koristi lice F.A. kom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, oružje i municija.

Pretresom koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru u objektu kuće koji koristi F.A. pronađeno je i oduzeto oko 15 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 353 sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, puška M48 i 31 puščani metak kalibra 7,9mm.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta protiv F.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).