Izdvajamo

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kozarac povrijeđene su četiri žene.


Do nesreće je došlo oko 7:10 časova a u njoj su učestvovala tri vozila, Golf, Škoda i teretno vozilo Iveko.

Kako saznajemo, najteže povrede u ovoj nesreći zadobila je M.Č. (37) iz Prijedora koja je upravljala Škodom a povrijeđene su i njene saputnice S.K. (58), T.V. (37) i G.G. (53), sve iz Prijedora.

Vozač Golfa R.P. (57) iz Prijedora kao i vozač Iveka N.M. (47) iz Banja Luke nisu povrijeđeni u ovoj nesreći.

Zbog težine povreda M.Č. i S.K. su upućene na UKC Banja Luka.

Uviđaj su obavili policijski službenici CJB Prijedor.

Nezvanično saznajemo da su u Škodi povrijeđene Milka Čađo, Sonja Katić, Tijana Veselinović i Gordana Grahovac.

Magla na području Prijedora i loši uslovi za vožnju vjerovatni su uzrok ove saobraćajne nesreće.

Tekst i foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.