Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 27.10.2022. godine, nakon što je prijavljeno da je ugrozio bezbjednost dva lica iz Novog Grada, na način da je iz vatrenog oružja-puške ispalio jedan metak u vazduh, lišili su slobode lice B.K. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je u Novom Gradu počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu izvšen je pretres kuće i pomoćnih objekata, te objekata firme i vozila koje koristi osumnjičeni B.K., a koji se nalaze u Novom Gradu, kom prilikom su pronađeni i oduzeti vojna puška M-76 sa optičkim nišanom i pripadajućim okvirom sa šest metaka, kalibra 7,9 mm i plastična kutija sive boje u kojoj su se nalazila tri zamotuljka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 20,81 gram.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B.K. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok Osnovnom sudu u Novom Gradu slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekšaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović