Izdvajamo

 

Nekolicini dosadašnjih rekordera po pijanstvu, pridružio se i jedan vozač kojeg je policija zaustavila u Prijedoru, a kod kojeg je utvrdila 5,5 g/kg alkohola u organizmu.

On je, kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, uhapšen, te mu je uručen prekršajni nalog odnosno kazna od 400 KM, te zabrana upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda.

Naime, na području Policijske uprave Prijedor je u dane vikenda realizovana regionalna akcija u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

“Tokom trajanja akcije kontrolisana su 683 učesnika u saobraćaju, a kažnjeno ih je 117. Iz saobraćaja su isključena 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Pored toga, iz saobraćaja su isključena i dva vozača koja su odbila alkotestiranje, kao i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu”, naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

Uhapšeno je 14 vozača od kojih 12 zbog alkohola u organizmu u količini većoj od 1,5 g/kg i dva zbog odbijanja alkotesta.

“Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci”, naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

nezavisne.com

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković