Izdvajamo

 

Policijski službenici Polcicijske uprave Prijedor 30.11.2022. godine u jutarnjim časovima obavljajući redovnu patrolnu djelatnost uočili su da je u ulici M.M.Tepića u Prijedoru izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom trgovačke radnje.

U neposrednoj blizini lica mjesta zatečeno je i lišeno slobode lice kod kojeg su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o A.K. iz Prijedora koji je neposredno prije lišenja slobode u ulici M.M.Tepića nasilno iz objekta otuđio veću količinu cigareta, sokova i drugih prehrambenih proizvoda.

O navedenom je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ