Izdvajamo

Danas 07.03.2016.godine uoči praznika 8.Mart učenici Osnovne Škole "Kozarac", su posjetili dom za starija i iznemogla lica "ENEA" u Kozaruši. Učenici su pripremili program kako bi usrećili i razveselili stanovnike doma. Dočekani su sa oduševljenjem svih, kako stanovnika tako i radnika ovog doma.

Ovo je sad već tradicija, da učenici svake godine u ovo doba posjećuju dom ENEA u Kozaruši sa ciljem da usreće stare i iznemogle stanovnike doma.

Direktor doma, Smail Forić je poželio dobrodošlicu učenicima i nastavnicima. Naglasio je da: "Učenici dolaze da na neki način uvesele i pokažu da stanovnici doma nisu zaboravljeni od familije, od društva u kojem jesmo ovdje u Kozarcu, od vaših kozarčana i njihova djeca će vas danas zabaviti", rekao je Forić.

Zatim se u ime stanovnika doma zahvalio djeci što su tako lijep program pripremili i njihovim nastavnicima. Nada se da će i sljedećih godina, učenici posjećivati ovaj dom i uveseljavati stanovnike doma.

Učenici su izveli program koji je sve prisutne razveselio, nasmijao, a bilo je i suza.
Ja sam malo razgovarao sa stanovnicima, a jedna osoba me pitala može li ona pozdraviti svoju familiju. Odlučih da napravim malo videa sa priredbe.

Na kraju poželimo svim ženama svijeta sretan 8.Mart.

Nijaz - Caja Huremović

 

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.