Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 24.01.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv J.K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nedozvoljena trgovina“, „Povreda osnovnih prava radnika“ i „Povreda prava iz socijalnog osiguranja“.

Osumnjičeni J.K. se tereti da se u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.880,99 KM.

S obzirom da je osumnjičeni J.K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor protiv istog biće podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."