Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 26.02.2023. godine oko 16,00 časova postupili su po pozivu građanina na broj „122“ koji je prijavio da je na parking prostoru u naselju Svale od strane nepoznatih lica u toku krađa pogonskog goriva iz teretnog vozila.

Intervencijom policijskih službenika na licu mjesta pored teretnog vozila zatečeni su i lišeni slobode B.L. i M.R. iz Prijedora, pored kojih su pronađeni kanisteri sa sadržajem pogonskog goriva i crijevo.

Nad osumnjičenim licima izvršena je kriminalistička orbada tokom koje je utvrđeno da su iz rezervoara kamiona u vlasništvu firme iz Bijeljine otuđili određenu količinu pogonskog goriva čime su počinili krivično djelo „Teška krađa“.

Nakon kompletiranja predmeta protiv B.L. i M.R. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviće se Izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju događaja koji su od značaja za bezbjednost.

Građani putem besplatnog servisnog broja „122“ mogu prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja ili drugih radnji kojima se ugrožava bezbjednost građana ili imovine

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.