Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 26.02.2023. godine oko 16,00 časova postupili su po pozivu građanina na broj „122“ koji je prijavio da je na parking prostoru u naselju Svale od strane nepoznatih lica u toku krađa pogonskog goriva iz teretnog vozila.

Intervencijom policijskih službenika na licu mjesta pored teretnog vozila zatečeni su i lišeni slobode B.L. i M.R. iz Prijedora, pored kojih su pronađeni kanisteri sa sadržajem pogonskog goriva i crijevo.

Nad osumnjičenim licima izvršena je kriminalistička orbada tokom koje je utvrđeno da su iz rezervoara kamiona u vlasništvu firme iz Bijeljine otuđili određenu količinu pogonskog goriva čime su počinili krivično djelo „Teška krađa“.

Nakon kompletiranja predmeta protiv B.L. i M.R. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviće se Izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju događaja koji su od značaja za bezbjednost.

Građani putem besplatnog servisnog broja „122“ mogu prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja ili drugih radnji kojima se ugrožava bezbjednost građana ili imovine

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic