Izdvajamo

 

Šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Miroslav Krneta izjavio je danas da je u Prijedoru stanje povoljno i da je vodostaj Sane opao za još pola metra u posljednja 24 časa.

Vodostaj rijeke Sane na mjernoj letvi kod gradskog mosta u 07,00 časova iznosio je 362 cm i nastavlja se trend pada ( 98 cm ).
Krneta je naveo da Sana i dalje opada i da je uzvodno u Sanskom Mostu vodostaj manji za 123, a u Ključu za 71 centimetar.
Vodostaj rijeke Miloševice je nakon značajnog pada tokom prethodnih dana ostao na tom nivou i ne ugrožava naselja Topolik i Vrbice.
Rijeka Sana se povukla u korito u naseljima Rasavci, Tukovi, Bišćani, Raškovac, Brezičani i Cikote. Na terenu ima još vode koja se zadržala u prirodnim depresijama koje se polako prazne.
Lokalni put za Bišćane je prohodan.
Teritorijalna vatrogasno-spasilaćka jedinica nastavila je prema zahtjevima građana sa ispumpavanjem vode iz podrumskih prostorija, a takođe u toku je ispumpavanje vode iz prirodne depresije u naselju Raškovac.
"Obavještavamo građane, ukoliko vodu, koja je ostala u takozvanim prirodnim depresijama, treba ispumpavati, da se obrate Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici na broj 123", rekao je Krneta.

prijedorgrad.org

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).