Izdvajamo

 

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske u oktobru mjesecu ove godine, članom 170. propisano je, između ostalog, da će policijski službenici zadržati lišenjem slobode lice zatečeno u vršenju prekršaja kod kojeg se utvrdi prisustvo opojnih droga i sredstava ili odbije da se podvrgne testiranju na opojne droge i sredstva.

S tim u vezi policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u prethodnom periodu u vezi sa testiranjem učesnika u saobraćaju na prisustvo opojnih droga u organizmu lišenjem slobode zadržali jedanaest lica.

Tokom redovnih i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju lišenjem slobode zadržano je šest vozača koji su zatečeni u vršenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu i pet vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.