Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući aktivnosti usmjerene na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga dana 12.11.2023. godine lišili su slobode dva lica iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Pretresom stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica G.H. i D.K. pronađen je i oduzet zamotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain ukupne bruto mase 23,7 grama i digitalna vaga.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv G.H. i D.K. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.