Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor radeći na rasvjetljavanju više krivičnih djela „Teška krađa“ koja su počinjena tokom juna i jula mjeseca ove godine, došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnih djela mogu dovesti četiri lica iz Prijedora, od kojih je jedno maloljetno.

Dana 16.11.2023. godine slobode su lišena lica V.Ć., D.M. i A.N., a tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su počinili tri krivična djela teške krađe na način da su iz radnih mašina parkiranih u krugu privatnih firmi na području grada Prijedora otuđili preko 500 litara pogonskog goriva i da su iz pomoćnog objekta kuće u mjestu Crna Dolina otuđili trimer, kosilicu i drugi sitni alat.

Pretresom stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađen je i oduzet dio predmeta koji potiču iz krivičnih djela, dok je kod lica V.Ć. i D.M. pronađeno 639 komada metaka različitog kalibra čime su počinili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih V.Ć. i D.M. dostaviti izvještaj za tri krivična djela „Teška krađa“ i krivčno djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će se protiv A.N. dostaviti izvještaj za krivično djelo „Teška krađa“.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca prema maloljetnom licu preduzeće se mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa maloljetnicima u krivičnom postupku.

PU Prijedor

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo