Izdvajamo

 

Policijski službenici Polcicijske uprave Prijedor 15.11.2023. godine oko 01,20 časova obavljajući redovnu patrolnu djelatnost u ulici Vojvode Stepe Stepanovića uočili su dva nepoznata lica koja pokušavaju otuđiti akumulator sa radne mašine. Po uočavanju policijskih službenika navedena lica su se motociklom udaljila sa lica mjesta, ali su brzom interevencijom policijskih službenika pronađeni i lišeni slobode. Utvrđeno je da se radi o licima Đ.Z. i A.N. iz Prijedora, a tokom kriminalističke utvrđeno je da su počinili krivično djelo „Krađa“ otuđivši predmetni akumulator.

Daljim radom izvršen je pretres stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica. Pretresom kod lica A.N. pronađene su i oduzete tri ručne bombe, tri puške i 25 komada metaka različitog kalibra.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv A.N. i Đ.Z. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će se protiv A.N. dostaviti izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Prijedor

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic