Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 06.12.2023. godine lišili su slobode lice D.K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Ucjena“.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor obratio se oštećeni iz Novog Grada i prijavio da je ucijenjen od strane nepoznatog lica koje mu putem fejbuk naloga prijeti da će na društvenim mrežama objaviti njegove fotografije kompromitujućeg sadržaja ukoliko ne isplati novac u iznosu od 500 eura.

Nakon što je oštećeni predao osumnjičenoj novac u iznosu od 250 eura ista je lišena slobode, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je počinila krivično djelo.

Predmetni novac je pronađen i oduzet od osumnjičene.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilašva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv D.K. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Ucjena“.

PU Prijedor

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic