Šehidska dženaza 20. juli (svake godine). Kozarac / Kamićani
Toggle Bar
Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 28.02.2024. godine nakon prijave o upućivanju prijetnji po život zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa u pogledu vlasništva šume lišili su slobode lice R.D. iz Prijedora.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni noseći automatsku pušku uputio ozbiljne prijetnje po život licu iz Prijedora, čime je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

Od osumnjičenog je privremeno oduzeta automatska puška i 86 metaka različitog kalibra.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv R.D. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela.

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.