Izdvajamo

 

 

Policijski službenici i pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Prijedor noćas oko 00,30 časova lišili su slobode lice I.L. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Nakon zaprimljene prijave o porodičnom nasilju, osumnjičeni se zaključao u prostorije stana i odbio da postupi po naređenju policijskih službenika. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivična djela. Nakon lišenja slobode utvrđeno je da su za osumnjičenim raspisane dvije potrage.

PU Prijedor

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.