Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor realizovala je akciju kodnog naziva „Roma“ koja je bila usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Policijske uprave Prijedor, kojoj je prisustvovao i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović, načelnik Policijske uprave Dragan Milojica je rekao da je operativna akcija zavedena u julu mjesecu prošle godine i da su ovo rezultati višemjesečnih aktivnosti policije i tužilaštva.

Pretresima koji su juče izvršeni na 13 lokacija na području Prijedora i jednoj lokaciji u Banja Luci, kao i aktivnostima koje su u okviru akcije realizovane u prethodnom periodu, pronađena je laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana sa 209 stabljika indijske konoplje. Takođe je pronađeno i oduzeto 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama opojne droge hašiš, 6 automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela u vezi sa prometom opojnih droga slobode su lišena lica V.V., D.R., O.K., D.J., G.H., D.K., B.S., M.J., I.L., M.K., D.V., svi iz Prijedora, B.K. iz Banja Luke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške. U prethodnom periodu u okviru ove akcije na području Doboja lišen je slobode M.V. iz Zenice kojem je Osnovni sud u Doboju odredio mjeru pritvora.

Policijska uprava Prijedor je raspisala potragu za još dva lica koja su nedostupna policijskim službenicima, a obuhvaćena su ovom operativnom akcijom.

Lica lišena slobode su zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a određenom broju lica na teret se stavlja i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko eksplozivnih sredstava“.

PU Prijedor

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.