Izdvajamo

 

Kineska firma „Shandong Hi-Speed International“ (SDHS) koja je 2018. godine potpisala ugovor o koncesiji za auto-put Banjaluka–Prijedor prema kojem je završetak izgradnje planiran u proljeće 2026. godine do sada je ishodovala građevinsku dozvolu za svega 15,7 kilometara.

 Uprkos tome što je to tek nešto više od trećine ukupne trase u dužini od 42 kilometra, iz Ministarstva saobraćaja i veza RS kažu da izgradnja teče planiranom dinamikom, bez zastoja i u skladu sa potpisanim Ugovorom o koncesiji.

„Kada je riječ o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, naglašavamo da je najveći dio imovinsko-pravnih odnosa završen, dok je rješavanje preostalog dijela u toku. Koncesionar je nakon okončanog postupka eksproprijacije, ishodovao građevinsku dozvolu za dionicu auto-puta u dužini 15,7 kilometara, a u toku je i dalje fazno pribavljanje neophodne dokumentacije za građenje“, navodi se u odgovoru ministarstva na pitanja CAPITAL-a.

Na pitanje da li će Republika Srpska morati da plati oko 200 miliona KM „penala“ kineskim koncesionarima ukoliko do 1. oktobra ne budu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi, iz ministarstva kažu da eksproprijacija i predaja zemljišta koncesionaru teče prema rasporedu definisanom ugovorom o koncesiji.

Ono što je posebno interesantno kada je riječ o ugovoru za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor između Vlade Republike Srpske i kineske firme SDHS jeste da je on godinama skrivan od javnosti.

Transparency International u BiH je zbog skrivanja ugovora podnio tri tužbe protiv Ministarstva saobraćaja i veza RS. Resorno ministarstvo se dva puta potpuno oglušilo o sudske presude i tek nakon treće presude kojom je obavezano da otkrije detalje ugovora, to je učinjeno, ali bez dijela ugovora koji se odnosi na finansijske detalje.

Podsjećamo, početak izgradnje autoputa Banjaluka – Prijedor ozvaničen je u novembru 2021. godine, a na svečanosti kojoj su prisustvovali najviši predstavnici vlasti RS i kineski investitori poručeno je da će radovi biti završeni u roku od tri godine.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović kasnije je izjavio da se završetak radova očekuje na proljeće 2026. godine.

CAPITAL: D. Momić

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović