Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dana 03.06.2024. godine postupajući po planu akcije „Plantaža 2024“, lišili su slobode lice S.Z. iz Kozarske Dubice kod koga je pronađeno i oduzeto 57,9 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, dana 04.06.2024. godine izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi S.Z. kom prilikom je pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1.059,35 grama, osam saksija sa zasadom biljke indijske konoplje, metalna mrvilica i dvije lampe.

Nakon završene kriminalističke obrade nad licem S.Z., uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, osumnjičeni je predat u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.