Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u periodu od 05. do 06. juna realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekršaja iz odnosa vozač-pješak.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 247 učesnika u saobraćaju, a za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 242 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 155 učesnika, od kojih je 47 pješaka.

Zbog počinjenih prekršaja iz odnosa vozač-pješak nepoštovanjem obaveza prema pješacima izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano je 108 vozača.

Tokom trajanja akcije policijski službenici su evidentirali i 87 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji nisu bili akcenat akcije.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju i da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju kolovoza, a poseban apel upućuje se pješacima da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju pravila i propise kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

PU Prijedor

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....