Izdvajamo

Ove fudbalere sam nasao u Trnopolju na treningu. Bas su vrijedni i poslusni na treningu.

Zadnjih par dana, vrijeme pravo proljetno, raje na sve strane. Neki koji su koristili pravo na putovanje bez vize vec su se vratili svojim kucama i nastavljaju da rade, ako imaju sta i gdje da rade.

 

 

Uglavnom svi su se trgli po prodavnicama, gdje se trazi sjeme  luk, krompir, voce sadnice, gnojivo itd.

Tako da je i danas  carsija bila puna, samo sto su svi zurili da obave kupovinu, i idu kuci da iskoriste ove lijepe dane za radove u basti i na njivi.

Osman Melkic. Danas sam malo sa njim pricao. Kaze mi, imam 80 godina 64 godine u braku,sestero ozenio, dvoje udao, 24 unucadi, 16 praunucadi, 13 puta zemlju kupovao i 7 kuca napravio. Pored svega ovog nabrojanog on se osjeca jako dobro. Divan covjek, njega bih mogao slusati danima, dok prica svoje dozivljaje.

Cile nam je dosao iz Amerike na odmor.

Par fotografija iz carsije. Danas.

Par fotografija iz Trnjana, da se ne osjete zapostavljenim na ovoj stranici.

Bio sam i u Elezima

Nesto i iz Balica

Za ovaj cetvrtak vjerujem da je dovoljno i da nisam pretjerao.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz sveee snage.

Nijaz

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.