Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Počinjem da mrzim sve ovo, počinjem da mrzim sebe što mjesecima ili godinama pišem slijepim, govorim gluvim, trošim sebe za šta...za like. Ne treba meni vaš like, niti friends request kojih je bezbroj. Niti poruke sa podrškom, čuvaj se ili ti si svjetlo, ti si jebena heroina, kraljica, nostra Angelina Jolie i šta već znam Prijedora!!!
Nisam, ja sam vrlo obična, običnija nego što možete zamisliti....
Meni trebate vi sa imenom i prezimenom koji će te meni i ljudima oko mene pomoći da Prijedor bude prvi konačno po promjenama.

Prvi je, nažalost po zlu, po grobnicama, mogu pantentirati izum, vrati, premjesti , pa vrati, ljudske ostatke...ljude! I ni po koju cijenu ne priznaj.

Prvi po lažima, po korupciji, po IMT (ima li tu mene), po zapošljavanju na osnovu članske karte, po tome da sve prednost u bolnici imaju RVI i porodice poginulih (?), ali ne i civilne žrtve rata. Još je prvi po despotizmu vladavine 11 godina jednog čovjeka, a pri tom su i sve ,,probošnjačke,, stranke ,,klimoglavci,,.
Aferim braćo i sestre Bošnjaci (kojoj god stranci pripadali) u skupštinskim klupama grada Prijedora od mene Srpkinje...po prvi put to za sebe kažem, svako bi vas takve poželio.

Jbg, sve je na prodaju, sve je na tržištu...i ljudi i ideje i ideali i život, ups, suživot.
Nego, vi koji lakujete, registrujte se, glasajte, sledeće godine, za onog za koga mislite da će vam dati vaš / naš Prijedor, ko god to bio....
Od ,,fajta,, na fb profilima nema puno koristi ni nama koji živimo ovde, ni vama koji ga volite ili vama koji ste ga prekrižili...jer vam je tamo negdje ili ,,tamo daleko,, bolje, u šta ne sumnjam...
Pomozite nam da sredimo NAŠ Prijedor.

Znate svi dobro kako, sigurno ne like - ovima na fb ili medjusobnim prepucavanjima ko je veći Bosanac i Hercegovac, Bošnjak, Srbin, Hrvat ili koji k....
Res non verba, djela, a ne riječi...
Pogledajte malo ko za vas čini djela, a ko vam priča ,,Ivice i Marice,,...nestaće zle vještice...neće dok je ne gurnete u ,,peć ,, (kaže bajka).

Hoćemo li i dalje da živimo u bajci ili da ,,odradimo,, vještice?
A i one koji nam godinama glume da su ,,vilenjaci,,?
Hoćete samo like, ja ih ne brojim i briga me da li ih je 1 ili 1000?
Sviđa se sve što pišem, pišite i vi ko vam to brani?
Ili nemojte...

Pusti nek nas ,,jašu,, još najmanje 25 godina, pa ponovo, pa opet...
Al' vi možete izdurati, ja ne.
Ne da ne mogu, nego baš neću!
U inat i u prkos...
Pa kako god, moja zemlja je Bosna i Hercegovina i vraćam je sebi ili se ona vraća meni...
Nek pucaju šavovi...
A zaj....like - ove!

I zato ova slika i pjesma koja mi pada na pamet ,,Ivanova korita,,.
E, pa nisu korita nego Markova, Ivanova, Milina, Seadova ili ... pojila.
Volim te Prijedore, sve sa pojilima, na koja ,,nasjedaš,, svake izborne godine!
PS: Nas dvije...slučajno, da vidimo i ,,okusimo,, kako to izgleda. Mi nećemo na pojilo.

 

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać