Izdvajamo

Piše: Šerif Velic

 

Esselamu alejkum poštovani prijatelji !

Kako vidite i mi smo kupili kompjuter. Ima se pa može se. Ono jest da je bilo izvjesnih problema od strane bolje polovine, ali nakon dužeg i iscrpnog ubjeđivanja pa i natezanja da prostite, uspio sam moju gospođu nagovoriti da i mi kupimo tu famoznu napravu. Tek tada nastaju problemi.

Zaljubila se pod stare dane?! Ma u kompjuter dragi moji, u kompjuter!!  Prvo je pozvala kćerku da joj održi kratki kurs o kompjuteru a onda neda meni ni prismrditi.
Kao ona sve zna i ona sve može. Šta ću, kud ću, pustim je jer ja sam se zarek’o da se snjom neću prepirati. Kad ona započne ja samo reknem: "draga danas nešto nisam raspoložen za svađu."
Tako sam je pustio ovih desetak dana da se koprca k’o pile u kučini pa onda...                Čas ima vezu sa Amerikom čas nema.

Te šta je ovo?

Te šta je ono?                                                                                                                      -”A što neće Bog mu dao!?”
-"Mužiću moj! Haj’’ vamo! Kako moreš biti taki?"
-"Hajde pomozi ako hoćeš da ostanemo dobri."
-"Dobro eto me trkom."
I tako nakon dugih i iscrpljujućih pregovora potpisali smo pakt o nenapadanju i miroljubivoj koegzistenciji a ovaj tekst je kao rezultat te saradnje na obostrano zadovoljstvo. Nadam se da će u buduće sa vezama sve štimati. Toliko za sada.

Selam svima što vas ima.

Serif Velic Jönköping Svedska

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...