Izdvajamo

Udruženje poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac ponovo u akciji. Ovaj put akcija je pokrenuta za našeg sugrađanina iz Hrnića. Humanitarna akcija je za Muharema Muminhodžića. Muharem zvani Hare rođen 12.06.1968. godine živi sam. Kozarčani znaju za njegovu zdravstvenu situaciju i nesposobnot da se sam brine o sebi.  O njemu brigu vode Enes i Almedina Nukic koji imaju šesteročlanu porodicu i niko nije zaposlen. Znajući za ovako tešku situaciju ove porodice, odlučili smo da Hari izađemo u susret sa nešto namirnica za zimu. Kao i do sad, mi smo postavili korpu u marketu "Gulaš" gdje raja koja kupuje u ovom marketu može neku od namirnica ubaciti u tu korpu i na taj način pomoći našem Hari. Bujrum naši poljoprivrednici i ostala raja dobrog srca.
Veliko hvala svim onim koji ubace neku namirnicu, a korpa će stajati u marketu do petka 17.11.2017. i isti dan ćemo donirane namirnice odnijeti kod Hare.
Naravno potrudit ćemo se da naš vjerni medijski sponzor Nijaz-Caja sve to zabilježi svojom kamerom o objavi na Kozarac.eu.

Udruženje poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....