Izdvajamo

 Poštovana braćo i sestre!

Obavještavamo Vas da smo pokrenuli akciju pomoći za liječenje Ramulić Edhema.

Ramulić Edhem-Edo je rođen 1976. godine u Sivcima-Trnopolje. Šumski je radnik i samohrani otac. Prije deset godina je povrijedio desnu ruku pri radovima u šumi i javio se u prijedorsku bolnicu gdje su mu sanirali zadobijenu ranu.

Međutim, od tada je osjećao da sa njegovom rukom nešto nije uredu. Nakon što je ove zime osjetio snažne bolove u ruci javio se medicinskom osoblju, te mu je ustanovljen tumor koji je nastao zbog zatrovanja u njegovoj ruci. Tako je operisan po prvi put u novembru 2015. godine. Nažalost, operacije su do sada urađene još u tri navrata, a ruka ni dalje nije u dobrom stanju. Šta više, moguće je da šaka ostane u potpunosti paralizovana ukoliko se ne nađe adekvatno rješenje za liječenje. Pored problema sa rukom Edhemovo je tijelo vidno obolilo. Naglo je smršao na pedesetak kilograma, ima jake bolove u kičmi i glavi, a prošle sedmice je operirao i kilu na stomaku.

Imajući u vidu da se radi o poštenom i čestitom bratu muslimanu koji ima potrebu da ga zajednički pomognemo i da mu omogućimo što adekvatnije liječenje pozivam sve nas da mu pomognemo putem našeg Fonda solidarnosti.

Pomoć možete uplatiti na uobičajene načine:
-na blokove Fonda solidarnosti u Medžlisu IZ-e Kozarac, te kod svih kozaračkih imama sa namjenom za liječenje Ramulić Edhemu.
-putem žiroračuna:
Fonda solidarnosti
Uplate iz inozemstva:

MIZ Kozarac
IBAN: BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22


Uplata u KM:

Fond Solidarnosti
Medžlis IZ Kozarac
Žiro račun: 56200 78058 220 73

Allah vas nagradio i poživio u dobru!

Amir ef. Mahić

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.