Izdvajamo

Povodom mubarek noći Lejletu-l-kadr u džematu je prije akšam namaza održan program povodom ove nam odabrane noći.

 

Prenosi se da je Muhammeda s. a. w. s. rekao da je noć Kadr "vedra i blaga noć, ni vruća ni hladna, a u njeno jutro sunce izlazi slabo i rumeno", kako bi je vjernici bolje mogli prepoznati, a sve do zore sa neba ne padne nijedna zvijezda.

 U nasem džematu, 27. noći se osjetila vedrina na licima džematlija, blagi i tihi govor naše djece učesnika programa i miris vrućeg somuna i pite.

 

Džamija je bila ispunjena njenim džematlijama, ibadetom, zikrom. Ispunjena baš onako kako dolikuje ovoj nam odabranoj noći.

 

 

Uz bogat program popračen čitanjem hadisa, ajeta, recitacija naše dječice, učenjem Ilahija naše horske sekcije, prigodnim govorom ovogodišnjeg softe Aldina Bajramovića i Elvedina ef. Softića, mevluda, Yasina dočekali smo vrijeme iftara i akšam namaza.

 

Nakon čega su članovi Mreže mladih pripremili iznenađenje za naše hanume.

 Nakon ovog preselili smo se u našu divanhanu za zjednički iftar. Poslije iftara, teravije druženja, i noćnog namaza dočekali smo sehur i sabah namaz.

 

Molimo Allaha dž.š. da nam primi naše dove, oprosti grijehe i nagradi sve one koji na bilo koji način doprinješe da ova blagoslovljena noć protekne u jednoj prelijepoj atmosferi.
Ya Rabbi učini da naši džamijski safovi budu ispunjeni do zadnjeg mjesta. Amin.

hajr.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011