Izdvajamo

U nedjelju 15.12.2019. godine u Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam proučena je treća halka Kur'ana u mektebu Suhi Brod koju su učile koordinatorice i mualime MIZ Kozarac zajedno sa prof. Šuhrom Terzić.

Nakon toga prof. Šuhra je održala predavanje u kojem je posebno govorila o vrijednosti sure Bekare, druge sure u Kur'anu, čije ajete smo učili na halki Kur'ana, podsjećajući nas koliko je njeno učenje bitno u našem svakodnevnom životu. Koordinatorica Refija Arifagić je predstavila aktivnosti u Odjelu tokom nove hidžretske godine. Halki, predavanju i druženju prisustvovalo je veliki broj žena, a džematlijke Suhog Broda su nas sve srdačno dočekale. Molim Allaha da nagradi sve prisutne, majke šehida i naše džematlijke.

Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam


"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo