Izdvajamo

Uzvišeni Allah dž.š. kaže: „Mi nikoga ne opterećujemo preko njegovih mogućnosti.“ (Kur'an)

OBAVIJEST O VANREDNIM MJERAMA U TOKU MJESECA RAMAZANA

Poštovane džematlije,

Obavještavamo vas da shodno Instrukcijama institucija Islamske zajednice i nadležnih državnih organa u našim džematima ni u toku mjeseca ramazana neće do daljnjeg biti moguća okupljanja zbog važenja vanrednih mjera predostrožnosti poduzetih s ciljem što efikasnijeg suzbijanja širenja virusa COVID-19. Rukovodeći se navedenim molimo vas da povedete računa o sljedećem:

1. U svojim kućama posvetite se ibadetu i uspostavite ramazansku atmosferu. Pošto nam do daljnjeg neće biti omogućena džematska okupljanja u našim džamijama i mesdžidima potrebno je da posteći i obogaćujući naše dane i noći pojačanim ibadetima uobičajene obrede iz naših džamija prenesemo u naša domaćinstva. Zbog toga, trudite se da u kućama svojim zajednički namaze obavljate, da putem ozvučenja na munarama, javnih emitera, online i na druge načine pratite predavanja, mukabele i ostale korisne sadržaje.
2. Zekat, vitre, vazifu i ostale novčane priloge moći ćete uplatiti na sljedeće načine:
-uplate zekata i vitara kod džematskih imama, te u prostorijama medžlisa,
-uplate vazife, donacija za džemat i ostalih priloga kod džematskih blagajnika i džematskih imama.
Uplate kod imama i džematskih blagajnika će se zaprimati svakim danom od 13.30 do 19.00 sati, te u prostorijama medžlisa od 9.00 do 14.00 sati svakim radnim danom. Starija lica od 65. godina moći će svoje uplate realizirati danima u kojima im bude omogućeno kretanje u periodu od 9.00 do 10.00 sati na prethodno navedenim lokacijama.
3. U slučaju potrebe za bilo kojom vrstom pomoći našim džematlijama će biti na usluzi tim Mreže mladih i svi džematski imami Medžlisa IZ-e Kozarac. Kontakt telefon: Ajdin-ef. Hrnić: 062/547-670; Medžlis: 052/346-080.
4. Džematlije se pozivaju da poštuju sve mjere propisane od nadležnih organa i da svojim svakodnevnim postupcima pomognu i sebi i drugima.

RAMAZAN MUBAREK OLSUN!

Glavni imam, hfz. Amir-ef. Mahić

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović